Culorile - fie ca este vorba de cele destinate machiajului sau de cele ale imbracamintii sau accesoriilor - se impart in doua categorii: culori calde si culori reci. Cele calde le recunosti dupa nuanta de galben pe care o contin, iar cele reci par sa contina mai mult albastru. Ca sa complicam lucrurile si mai mult, fiecare culoare poate avea cinci nivele de saturatie: pastel, culoare deschisa, culoare pura, culoare inchisa si culoare foarte inchisa.
Totusi, nu este nevoie sa studiezi teoria cromatica pentru a-ti alege machiajul sau imbracamintea in culorile potrivite. Pentru ca sa obtii armonia dorita intre culoarea imbracamintii, a machiajului si a infatisarii tale naturale (data de ten, ochi si par), trebuie sa tii minte doua dintre optiunile pe care ti le ofera machiajul: dominant sau tonic.
Culoarea dominanta
In machiaj, dominanta este culoarea care iti accentueaza ochii sau buzele, in functie de zona catre care doresti sa atragi atentia. (Cand scriu aceste lucruri, plec de la presupunerea ca toate cele care cititi acest newsletter stiti deja ca in nici un machiaj nu va puteti accentua, simultan, buzele si ochii. Machiajul merge pe principiul "ori, ori", nu "si, si".) Nuantele dominante trebuie sa fie in contrast cu tenul tau. De obicei, vor fi nuantele cele mai intense, mai inchise sau mai stralucitoare din intregul machiaj si sunt intotdeauna alese in functie de culorile in care esti imbracata.
Daca hainele pe care le porti sunt in culori neutre (bej, grej), negre, albe sau gri, adauga o culoare dominanta in machiaj astfel incat aceasta sa fie accentul care contrabalanseaza culoarea tinutei.
Pentru tinute in culori pastel, foloseste nuante asemanatoare in machiaj dar fie mai inchise, fie mai stralucitoare (satinate).
In cazul tinutelor in culori inchise, alege nuante mai deschise sau mai inchise din aceeasi paleta cromatica.
Pentru tinute in culori intense (in special in cazul celor de seara sau pentru ocazii speciale), va trebui sa iti machiezi fie buzele, fie ochii in aceeasi nuanta cu cea a tinutei, dar mai inchisa sau mai deschisa.
Daca stii care sunt culorile de imbracaminte care te avantajeaza si te imbraci conform recomandarilor primite in timpul unei sedinte de analiza de culoare, intr-un final vei invata si care sunt nuantele de machiaj care ti se potrivesc. In acest fel, nu te vei mai intreba niciodata daca machiajul tau trebuie sa se asorteze cu imbracamintea, cu ochii sau cu tenul tau - pentru ca toate se vor armoniza intre ele.

Culoarea tonica
Culoarea tonica este cea mai neutra si cea mai des folosita nuanta de machiaj, care corespunde coloritului tau natural: nuantei tenului si culorii parului tau. Culorile naturale se impart, la fel ca si celelalte, in palete de culori reci si culori calde. Este foarte posibil ca trusa ta de machiaj sa contina multe culori tonice, de obicei in nuante neutre naturale - acestea sunt de obicei rujurile tale preferate, fardul de obraz cel mai des folosit sau fardurile de ochi folosite pentru machiajul de zi. Daca folosesti culori vii, intense sau daca ai un colorit natural intens (de exemplu, parul vopsit intr-o nuanta de aramiu sau ochii de un albastru puternic), alege nuante tonice care sa nu fie foarte pastelate pentru ca machiajul tau sa nu iti stearga trasaturile.
Fardurile usor iridescente (cum este L'Oreal Holografic) vor aduce un plus de stralucire si feminitate fetei, in timp ce fardurile si rujurile metalice sau sidefate vor parea avangardiste, indraznete sau, din contra, demodate si tipatoare. Nu uita ca fardurile metalice si sidefate nu se potrivesc femeilor mature sau tenurilor foarte palide, in schimb pot arata bine pe o piele maslinie. Nu in ultimul rand, tine cont de faptul ca culoarea depinde si de textura fardurilor. In functie de textura, aceeasi nuanta poate parea transparenta (cand este satinata), naturala (daca este mata) sau tipatoare si demodata (in cazul texturilor metalice).
sursa: www.imagematters.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu