Atunci cand stai de vorba cu o persoana ce cantareste cateva kilograme in plus peste limita admisa, vei vedea cum aceasta da dovada de ingeniozitate si cum imaginatia ii zburda, inventand tot felul de scuze legate de greutatea ei. Iti va indruga verzi si uscate, numa-numa sa o crezi. Daca va numarati printre aceste persoane, ar fi cazul sa lasati jos cortina si sa va demascati singure, asta inainte de a o face altii. Nu uitati, calea cea mai sigura spre a invinge este sa iti accepti greselile si le recunosti, dar mai ales sa iti admiti conditia. Doar asa o vei putea lua de la capat!
Minciunica cu numar 1 se intituleaza chiar asa: "Sunt grasa pentru ca am probleme cu hormonii". Nu spuneam ca nu exista si exceptii, insa in general hormonii, singuri, stau foarte rar la baza ingrasarii. Nu uitati sa va verificati masa metabolismului. Veti putea face o asemenea afirmatie doar in momentul in care medicul va confirma acest lucru!
"Am oasele grele". De cate ori oare nu ati auzit acest lucru? Aflati cafemeile cu oasele mai usoare nu cantaresc decat cu 2 kg mai putin decat cele cu oasele grele.
"Stresul este principala cauza a ingrasarii, deoarece consum multe dulciuri". Acest lucru este adevarat, insa in loc sa va afundati in cutia cu bomboane si ciocolata, faceti ceva sa invingeti depresia si agitatia din viata voastra. Astfel puteti alege sportul sau o plimbare in natura. Lucruri care, pe langa faptul ca va distanteaza de problemele coditiene, va si mentin in forma si reprezinta o forma de relaxare.
"Am arderile lente, nu asimilez corect hrana". Intr-adevar fiecare om are necesarul lui zilnic de calorii. Insa suprapoderabilitatea reprezinta intotdeuna un plus la bilantul de energie, ne asigura specialistii. Asta in termeni populari, inseamna ca folosesti mai multe calorii decat consumi, acesta fiind motivul real al ingrasarii.
"Mananc numai alimente dietetice si totusi ma ingras". Cu totii stim ca apa, fructele si legumele, asemenea aerului, nu ingrasa. Este impotriva legii firii sa te ingrasi fara sa mananci. Chiar si produsele care au cu 40% mai putine calorii, consumate in cantitati industriale, ingrasa. Asadar, nu inseamna ca, daca sunt mai sarace in calorii, poti sa consumi cate vrei fara probleme!
"Este pe sistem nervos, nu ma pot controla cat mananc". Bun, pai daca lucrurile stau asa, atunci de ce nu facem un minim de efort pentru acontrola ceea ce bagam in gura? De ce in locul dulciurilor, al produselor de patiserie si al fast-food-urilor, nu am manca cu nemiluita fructe, salate sau cereale?
"Regimul este pretentios, costisitor si nu am timp sa il tin". Trebuie sa intelegem ca nu este vorba de o chestiune de timp, ci mai degraba o chestiune ce tine de decizia si hotararea noastra. Multe dintre diete se pot tine cu usurinta si la locul de munca si pot fi preparate pentru toata familia. In felul acesta, le creezi si lor un regim de viata sanatos. De exemplu, poti renunta la prajeli, la paine alba, la dulciuri, creme si mancaruri grase. Ce ar fi ca, in locul acestora, sa isi faca aparitia gratarul, supele usoare, salatele si fructele? Hai sa fim seriosi, acesta nu este un motiv real!
"Degeaba tin regim, daca dupa ce il termin ma ingras". Aceasta afirmatie este mai mult decat stupida. Pai, este si normal sa te ingrasi din moment ce nu incerci sa iti mentii greutatea constanta.
"Retin prea multa apa in organism". In cazul in care nu este o problema medicala, la oamenii sanatosi clinic, cantitatea de lichid este regularizata de organism. Exceptie fac femeile insarcinate si cele inainte de menstruatie care pot retine apa in tesuturi. Insa imediat dupa ciclu, cei 2-3 litri de apa acumulati dispar.
"Asa mi-e conformatia, toata lumea e grasa in familie". Intr-o oarecare masura, aceasta afirmatie este corecta si asta deoarece obezitatea se transmite uneori genetic. Insa consumul exagerat de alimente este un factor care influenteaza. In cazul persoanelor cu tendinta spre obezitate, controlul
greutatii este mai greu, insa nu imposibil! Asta inseamna un regimechilibrat toata viata! Deh, pretul
frumusetii se plateste!
"Mananc foarte putin, aproape ca ciugulesc". Aceasta nu este decat o iluzie, ne asigura specialistii in nutritie. Deoarece, daca stam sa notam zilnic ce "ciugulim", vom vedea ca adunate dau mai multe decat o masa copioasa.
"Nu-mi pasa cum arat". De foarte multe ori, aceasta afirmatie este falsa! In cazul supraponderalilor, neputinta se imbraca in straie de "placere". In realitate, foarte multi oameni isi doresc cu disperare sa slabeasca, insa foamea este de multe ori mai puternica decat vointa lor si astfel ii invinge.
sursa: www.flu.ro
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu