Ingrediente: 

- 500ml. lapte 
- 3 oua 
- 5 linguri zahar 
- 6 linguri gris 
- 1 pfat de sare 
- 2 linguri siroup de fructe sau frisca 
- 1 plic zahar vanilinat 
- 1 lingura unt 
- 1 lingura gris sau pesmet pentru forma 

Mod de preparare: 

- Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma cu sare.Adaugi treptat 3 linguri de zahar si continui sa bati, pana cand spuma se intareste. 
- Pui alternativ galbenusurile si grisul , amestecand lent cu o lingura, cu miscari verticale. 
- Ungi cu unt si tepetezi cu gris o forma termorezistenta.Torni compozitia si o coci la foc mic, timp de 25 de minute, pana cand budinca se desprinde de marginea formei. 
- Fierbi laptele cu zaharul ramas si zaharul vanilinat.Cand budinca s-a racorit, orni lapte fierbinte. 
- Dupa ce budinca a absorbit tot laptele, o rastorni pe un platou si o decorezi cu siropo de fructe.O poti servi calduta sau rece.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu