Ingrediente:
- 500ml. lapte
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 6 linguri gris
- 1 pfat de sare
- 2 linguri siroup de fructe sau frisca
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 lingura unt
- 1 lingura gris sau pesmet pentru forma
Mod de preparare:
- Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma cu sare.Adaugi treptat 3 linguri de zahar si continui sa bati, pana cand spuma se intareste.
- Pui alternativ galbenusurile si grisul , amestecand lent cu o lingura, cu miscari verticale.
- Ungi cu unt si tepetezi cu gris o forma termorezistenta.Torni compozitia si o coci la foc mic, timp de 25 de minute, pana cand budinca se desprinde de marginea formei.
- Fierbi laptele cu zaharul ramas si zaharul vanilinat.Cand budinca s-a racorit, orni lapte fierbinte.
- Dupa ce budinca a absorbit tot laptele, o rastorni pe un platou si o decorezi cu siropo de fructe.O poti servi calduta sau rece.
- 500ml. lapte
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 6 linguri gris
- 1 pfat de sare
- 2 linguri siroup de fructe sau frisca
- 1 plic zahar vanilinat
- 1 lingura unt
- 1 lingura gris sau pesmet pentru forma
Mod de preparare:
- Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile spuma cu sare.Adaugi treptat 3 linguri de zahar si continui sa bati, pana cand spuma se intareste.
- Pui alternativ galbenusurile si grisul , amestecand lent cu o lingura, cu miscari verticale.
- Ungi cu unt si tepetezi cu gris o forma termorezistenta.Torni compozitia si o coci la foc mic, timp de 25 de minute, pana cand budinca se desprinde de marginea formei.
- Fierbi laptele cu zaharul ramas si zaharul vanilinat.Cand budinca s-a racorit, orni lapte fierbinte.
- Dupa ce budinca a absorbit tot laptele, o rastorni pe un platou si o decorezi cu siropo de fructe.O poti servi calduta sau rece.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu